Cainele meu  (sau pisica mea ) are probleme digestive ..ce fac acum ?

Cainele meu  (sau pisica mea ) are probleme digestive ..ce fac acum ?

Printre cele mai frecvente afectiuni pe care le pot manifesta prietenii nostri patrupezi ( caini sau pisici) sunt afectiunile tubului digestiv manifestate prin binecunoscutele :  diaree  si  voma sau uneori  constipatie.

Oricat de des ne-am intalnit cu ele ca stapani de animale si oricat de banale ar parea , ele constituie intotdeauna  niste manifestari neplacute si pe buna dreptate ingrijoratoare , deoarece cauzele aparitiei lor nu sunt intotdeauna usor de gasit si uneori nici usor de tratat.

Stiati ca : Problemele gastrointestinale sunt, după obezitate și boli ale pielii, cel mai frecvent motiv pentru a recomanda alimentele dietetice ?

Tractul gastro-intestinal are două sarcini: digerarea alimentelor și absorbția nutrienților eliberați în sânge. Acest proces se numește  digestie. Principalele componente care sunt eliberate sunt zaharurile (digestia carbohidraților), acizii grasi (digestia grăsimilor), aminoacizii (digestia proteinelor), vitaminele, oligoelementele și apa. Procesul începe inca din cavitatea bucala insa partea majoră a digestiei are loc în intestine, cu ajutorul enzimelor, care sunt secretate de stomac, pancreas și peretele intestinal. Bila din ficat joacă, de asemenea, un rol important. Nutrienții eliberați sunt absorbiți prin peretele intestinal.

Care sunt principalele semne ca ceva nu functioneaza corect in acest proces de digestie/absorbtie: Vomă, Diaree / Cantitate crescută de fecale/ Constipatie/ Sunetele de flatulență și intestinul zgomotos/ Schimbarea apetitului/ Dureri abdominale/ Slăbire (uneori în ciuda hrănirii cu alimente de calitate)/ Apatie.

Aparitia acestor semne este ingrijoratoare, si va conduc catre un consult de specialitate.

Pe magazindeanimale.ro găsiți noul TROVET Intestinal la cel mai bun preț!

Related Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *